Activiteiten

SAM_0261         

De ca. 60 bewoners van Woongroep Leestaete vormen een hechte gemeenschap. Zij kunnen op basis van vrijwilligheid deelnemen aan diverse activiteiten. Ook kunnen zij zelf initiatieven nemen om iets te organiseren. Op dit moment worden diverse activiteiten met een zekere regelmatigheid georganiseerd. Daarnaast zijn er een aantal faciliteiten beschikbaar waar bewoners gebruik van kunnen maken. Een aantal commissies zorgen ervoor dat een en ander goed wordt bijgehouden en dat voorzien wordt in een prettige leefomgeving.

Activiteiten

– Eenmaal per 2 weken wordt er op de dinsdag een koffie-ochtend gehouden.

– Iedere dinsdagmiddag wordt er gebiljart.

     P1000807

 

 

 

 

– Op de laatste vrijdag van de maand is er vanaf 17:00 uur een happy-hour met diverse wisselende hapjes die door bewoners worden verzorgd.

– Naast bovenstaande zijn er nog diverse jaarlijkse activiteiten zoals een paasbrunch, een zomerbarbeque en de nieuwjaarsborrel.

– Een traditie is inmiddels ook het oliebollen-bakken. Dat is meestal 1 a 2 dagen voor de jaarwisseling, dan worden op het centrale plein door een aantal bewoners oliebollen gebakken. Bewoners kunnen deze dan tegen kostprijs kopen.

– Gedurende de wintermaanden november t/m maart wordt er op 1 maandagavond in de maand een film vertoond.

– Op de dinsdagavond worden er spelletjes gedaan of zijn de bewoners creatief bezig.

p

Overige faciliteiten

– In de gemeenschappelijke ruimte (het Sandelhof) bevinden zich een aantal kasten met diverse media waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het gaat dan met name om boeken en tijdschriften. Bewoners worden uitgenodigd op deze wijze deze media beschikbaar te stellen aan andere bewoners.

– Er is buiten, naast het parkeerterrein een Jeu de Boules baan beschikbaar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      louis

Commissies

Ook zijn er voor en door de vereniging een aantal commissies benoemd die elk voor zich de verantwoordelijkheid hebben voor een bepaald aspect. De belangrijkste zijn :

– onderhoud algemene ruimtes (centrale plein en gemeenschappelijke ruimtes)

– beheer van het Sandelhof (voorraad, schoonmaak en gebruik)

– kennismaking (intake-procedure kandidaat-leden)

– decoraties (aankleding centrale hal en trappenhuis)

– lief en leed

– kascontrole